2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran daha azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut abra kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known birli emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It özgü been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve asıl bapların yönı nöbet yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kabilinden, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda kapısı da olur.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu ahzüitai gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Bu nedenle henüz yüksek bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında koruma görevlisi sağlamlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Fakat, yangın kapısı satıcıları arasında hediye değişiklıkları olabilmektedir. Temelı satıcılar, tatminkâr fiyatlarla nitelikli yangın bapları satarken, diğerleri yüksek fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

 Bünyenın ortak merdivenlerinin yangın ve özge evgin hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak ikrar edilir.

Yangın asayiş hollerinin cidar, tavan ve kaideında tek kenarıcı gereç kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en azca 120 dakika dayanıklı cidar ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılması gerekir.

Çıkış mesafelerinin bapdan kırmızıındığı çatı tasarruf sınıflarında, bir koridor yürekindeki 2 yangın merdiveni arasındaki resmiyet, yağmurlama sistemi olmayan konstrüksiyonlarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan konstrüksiyonlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az mümteni.

Yangın çabucak insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesi için yangın bapsı son kerte ciddi bir öneme Yangın Çıkış Kapısı sahiptir.

Binalarda bulundurulma zorunluluğu, modelleri ve yangın merdivenlerine oluşturulan yangın kapılarının hangi özelliklerde olması gerektiği sizler derunin bile merak ediliyor mümkün.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde bulunan insanların ve özge Yangın Merdiveni Kapısı hararetliların yangın yahut rastgele bir ivedili perese esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin binalmasını yangın kapısı sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme sahip, gestaltlması ıztırari, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları beyninde görev almaktadır.

Report this wiki page